Sorumluluklar

Kim Sorumlu !

Kırılan düğmeler, daha önce görülmemiş bir leke veya renk solması kuru temizleme sonrasında sık karşılaşılabilecek sonuçlardır. Bu sonuçlar hem kuru temizlemeciler hem de müşteriler için problem yaratır. Kuru temizleme sırasında giyside oluşan hasar, kuru temizlemeye dayanıklı olmayan bir aksesuarın temizleme sırasında çözünmesinden ya da kullanim sırasında oluşan yıpranmadan kaynaklanabilir. Temel sebep ne olursa olsun, müşteri, zararının karşılanması için problemden kimin sorumlu olduğunu ve hangi yolu takip etmesi gerektigini bilmek ister.

İmalatçının Sorumluluğu !

Temizleme talimatının işlevi, hem müşterilere hem de kuru temizlemecilere elbiselerin en uygun şekilde nasıl temizlenebileceği konusunda yol göstermektir. Temizleme talimatında “kuru temizleme” işaretinin olması; kumaş, astar, düğmeler, kumaşın birlesim yerleri, kullanılan iplik ve şeritler, elbise cilası gibi giysiyi oluşturan tüm parçaların kuru temizleme işlemine dayanıklı olması anlamına gelir. Üretici giysinin üzerine böyle bir talimat koymuşsa kuru temizleme yapıldığında giysinin tüm parçalarında herhangi bir renk ya da şekil değişikliği olmayacağını garanti ediyor demektir. Temizleme talimatında kuru temizleme tavsiye edildiği halde, kuru temizleme sonrasında giyside herhangi bir bozulma meydana gelirse sorumluluk, temizleme talimatını koymadan önce elbise üzerinde gerekli testleri yapmayan imalatçınındır.

Elbiselerde sık karşılaşılan üretim kaynaklı hatalara ek olarak aşağıdaki konular da göz önüne alınmalıdır:

  1. Üretimde aşırı derecede akan ve solan boyaların kullanıldığı giysilerin boyalarının kuru temizleme solventinde erimesi.
  2. Su ve solvente karşı dayanıksız elbise cilalarının erimesi ya da soyulması.
  3. Elbise üretilirken kumaşa çektirme işlemi uygulanmamış olması nedeniyle giysinin çekmesi.   
  4. Elbise cilasının yıpranıp aşınması nedeniyle ortaya çıkan yüzey parlaklığının kaybı veya solması.   
  5. Isıdan ve güneş ışığından etkilenen hassas boyalardaki renk kaybı veya değişikliği.   
  6. Elbiseye iliştirilmiş ve yıpratılmış elbise parçalarının çekmesi veya giysiden ayrılması.

 

Yasal Düzenlemeler !

Türkiye’deki giysi imalatı ve satışı ile ilgili yasalar satılan tüm giysilerin kolayca görülebilecek bir yerine, kolay okunur ve anlaşılır bir yıkama talimatı konması zorunluluğunu getirir. Giysinin aksesuarları, astar ve kaplama gibi tüm bölümleri bu talimatta tavsiye edilen temizleme yöntemlerine uygun olmaldır. Giysi imalatçıları ve ithal ettiği elbiseleri Türkiye’de satanlar, giysilerde bu talimatın bulunmasından ve giysiye konulan talimata göre yapılan işlemlerin sonuçlarından sorumludur.

Müşteri İzin Formu

Elbiselerin ve yıkanabilen ev tekstillerinin çoğu hemen hemen hiç problem yaşanmadan temizlenir. Ancak Kurutemizle.com güvenle temizlenebileceğinden şüphe duyduğu durumlarda müşteriye, ürüne yapılacak işlemlerin risklerini anlatır. Müşteri tüm bu riskleri göze alarak giysinin temizlenmesini istiyorsa bu konuda hazırlanmış olan yazılı izin formunu imzalaması rica edilir.

Kurutemizle.com’da, izin formunun kullanılması, sorun ihtimalinin bilincinde olduğunu ve söz konusu elbiselerin büyük bir dikkat ve özenle temizleyeceğini gösterir. Eğer müşteri kabul ederse giysi, zarar görme ihtimalini en aza indirecek uygun yöntemler kullanılarak, dikkatle temizlenecek, büyük bir ihtimalle sahibine iyi bir durumda iade edilecektir.

Yapılan uyarılar dikkate alınarak onay verilen bir temizleme işlemi sonrasında, anlatılan ihtimaller gerçeğe dönüşürse işlemi yapan Kurutemizle.com görevlisi elbisede meydana gelen hasardan sorumlu tutulamaz. Şüphesiz izin formunu imzalamanız, elbiselerinize, kabul edilen endüstri standartlarına uygun olarak özenle işlem yapılması konusunda Kurutemizle.com ’un sorumluluğunu ortadan kaldırmayacaktır.

Güvenli Teslimat

Güvenli Teslimat

Tüm Siparişlerde
Para İdesi

Para İdesi

İstediğiniz her an
7/24 Destek

7/24 Destek

Online Müşteri Temsilcileri
Güvenli Alışveriş

Güvenli Alışveriş

3d Secure
Scroll